photo facebook_zpsnxsc1arf.png    photo instagram_zpspebpfdn1.png    photo twitter_zpsnujg9yn3.png    photo google_zpsbf7dg3b0.png    photo pinterest_zpsldny4jcn.png

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Σας είχα μιλήσει σε προηγούμενο post για τις τελευταίες προσθήκες στη nail συλλογή μου που αφορούν το ημιμόνιμο μανικιούρ


Μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα που μου προσφέρει το ημιμόνιμο και ομολογώ ότι έχω παραμερίσει τα απλά βερνίκια που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα. Δεν είμαι επαγγελματίας και ότι έχω μάθει είναι μέσα από αναζήτηση σε blogs και youtube. Εξάλλου όλα είναι εύκολα αρκεί να έχεις όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και θέλω σε αυτή την ανάρτηση να σας δείξω τα βήματα που ακολουθώ για να έχω ένα λαμπερό και με μεγάλη διάρκεια αποτέλεσμα στα νύχια μου. 




Ξεκινώντας τη διαδικασία το πρώτο βήμα είναι να απομακρύνω πετσάκια και παρανυχίδες. Προσωπικά χρησιμοποιώ πενσάκι αλλά έχω εξοικειωθεί με αυτό και έτσι αποφεύγω μικροτραυματισμούς. Βέβαια το σωστό είναι να μην κόβουμε τα πετσάκια γιατί μπορεί να προκληθεί κάποια μόλυνση, οπότε η πιο ασφαλής κίνηση είναι να τα σπρώχνουμε απαλά προς τα πίσω με το ειδικό ξυλάκι. Επίσης από προσωπική εμπειρία να σας πω ότι αν μπείτε στη διαδικασία να κόψετε τα πετσάκια γίνονται πιο σκληρά μετά, οπότε μην το κάνετε. 

Στη συνέχεια δίνω το σχήμα που θέλω στα νύχια μου με μια λίμα.





Θέλω να αφαιρέσω τη φυσική γυαλάδα των νυχιών και να γίνει πιο τραχιά η επιφάνεια τους οπότε χρησιμοποιώ ένα buffer (ή μια μαλακή λίμα) σε όλη την επιφάνεια του νυχιού. 

Τελειώνοντας, καθαρίζω με λίγο οινόπνευμα τα νύχια, για να απομακρύνω τα υπολείμματα από το buffer και να έχω μια καθαρή επιφάνεια.



Όλα τα εργαλεία που ανέφερα σας τα έχω δείξει στο Nail essentials.




Επέλεξα να χρησιμοποιήσω το μαύρο βερνίκι της Gel Lab (Foxy 1348), το Base Coat της ίδιας εταιρείας και το Top Coat της Mild East

Σας έχω μιλήσει αναλυτικά εδώ.




Σε αυτό το σημείο προτείνεται να εφαρμόσουμε κάποιο Primer αλλά προσωπικά δεν χρησιμοποιώ και δεν ξέρω αν τελικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα, γιατί και χωρίς αυτό έχω τη μέγιστη διάρκεια. Ωστόσο, αν ασχολείστε με ημιμόνιμο, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα καλό primer για να δοκιμάσω.

Αφού έχω καθαρίσει την επιφάνεια των νυχιών μου με λίγο οινόπνευμα, περνάω μια λεπτή στρώση από Base Coat.


Τοποθετώ τα νύχια μου στο φουρνάκι για 2 λεπτά.





Ξεκινάω με την πρώτη λεπτή στρώση από το χρώμα που έχω επιλέξει, και ψήνω για αλλά 2 λεπτά. Συνεχίζω με τη δεύτερη στρώση και τα τοποθετώ πάλι στο φουρνάκι για 2 λεπτά.

Για το συγκεκριμένο χρώμα χρειάστηκε να κάνω και 3η στρώση για να έχω έντονη απόδοση.





Τέλος περνάμε σε όλη την επιφάνεια του νυχιού μια λεπτή στρώση Top Coat και τοποθετούμε τα νύχια στο φουρνάκι για άλλα 2 λεπτά.Το Top Coat της Mild East για το οποίο σας είχα μιλήσει εδώ, μου δίνει απίστευτη λάμψη και επίσης είναι non sticky, δηλαδή δεν αφήνει κολλώδη ουσία(την οποία θα πρέπει να καθαρίσεις με οινόπνευμα) στο τέλος.








Με αυτά τα απλά βήματα έχετε λαμπερό αποτέλεσμα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες!





Τα SOS και κάποια mini tips 

➤Να περνάτε λεπτές στρώσεις βερνικιού σε κάθε βήμα.

➤Σε όλα τα βήματα είναι σημαντικό να προσέξετε να μην ακουμπήσει το βερνίκι στο δέρμα (παίζει βασικό ρόλο στη διάρκεια του αποτελέσματος). Ακόμα και να σας ξεφύγει λίγο, μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα ξυλάκι, πριν το βάλετε στο φουρνάκι.

➤Μισή ώρα πριν ξεκινήσω τη διαδικασία, βάζω αντηλιακό με δείκτη 50, στα χέρια μου, για να αποφύγω τη UV ακτινοβολία που έχει το φουρνάκι.

➤Κάθε στρώση, όπως σας είπα, θέλει 2 λεπτά στο φουρνάκι, που είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να πολυμεριστεί το ημιμόνιμο βερνίκι σε μια UV λάμπα. Ωστόσο στην τελευταία στρώση (Top Coat) διπλασιάζω το "ψήσιμο" και από ότι έχω διαπιστώσει είναι ένα tip για μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα.






Εσείς κάνετε ημιμόνιμο;

Περιμένω τα σχόλια και τα δικά σας tips!





⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻
Περισσότερες αναρτήσεις στην κατηγορία Nails

Γίνε μέλος στο bl♡g μου

Ακολούθησε με στα social media
⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻




8 σχόλια:

  1. Το έχεις πολύ!!! Είναι τέλεια, επαγγελματικό αποτέλεσμα!!! Αυτό που έχω κάνει εγώ για την ακτινοβολία είναι να φορέσω χειρουργικά γάντια και να τα κόψω στις άκρες των δαχτύλων....και πέτυχε!!!!! Αλλά και το αντηλιακό μια χαρά , πιο εύκολο!!!! Φιλάκια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ κορίτσι μου! Έχω ενθουσιαστεί τρελά με το ημιμόνιμο 😍
      Καλή ιδέα και τα γάντια θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά!
      Πολλά φιλιά ❤

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα!! Εγω θέλω να ρωτησω κάποιες φορές μετα το ψησιμο το χρώμα ζαρώνει και ξεκολλάει. Σα να μην έκατσε επανω στο νύχι. Να τονίσω ότι εχω επαγγελματικά και ακριβά βερνίκια. Μηπως αθελα μου βάζω μεγαλη ποσότητα βερνίκι ου; ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλτο στην λάμπα για παραπάνω λεπτά ώστε να ψηθεί καλα και λεπτές στρώσεις παντα :)

      Διαγραφή
  3. Μετά την εφαρμογή ημιμονιμου που τα κάνω κι εγώ μόνη μου με πιανει έντονη φαγούρα και πολλές φορές βγάζω φούσκες. Τι φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εχω παθει και εγώ. Ρώτησα μια φίλη μου επαγγελματία και μου είπε ότι μάλλον ακουμπάει βερνίκι στο πετσακι του νυχιού και ψηνοντας το δημιουργούνται αυτές οι φουσκάλες.

      Διαγραφή
  4. Μήπως κάποια έχει δοκιμάσει να κάνει σχέδια με απλό βερνίκι νυχιών;Έχω αρκετά κ θα ήθελα να τα χρησιμοποιήσω,αλλά δεν ξέρω αν ενδείκνυται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κάνω κι εγώ κάποιες ερωτήσεις;;; Αρχικά παίζει ρόλο το φουρνάκι σε σχέση με το ημιμόνιμο; Δηλαδή αν το φουρνάκι είναι LED/UV 48w πρέπει να βρίσκω ημιμόνιμο που να πολυμερίζεται στο συγκεκριμένο ή δεν παίζει ρόλο; Γιατί όταν πάω να αγοράσω ημιμόνιμο λέει στις ενδείξεις πχ 2 λεπτά κι όχι 5 που λέει το δικό μου. Επίσης που θα ξέρω αν πρέπει να ψήσω τα νύχια σε 5/30/60 δευτερόλεπτα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή