photo facebook_zpsnxsc1arf.png    photo instagram_zpspebpfdn1.png    photo twitter_zpsnujg9yn3.png    photo google_zpsbf7dg3b0.png    photo pinterest_zpsldny4jcn.png

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Οργάνωση και Αποθήκευση των Χριστουγεννιάτικων

Christmas Decoration Storage & Organization

Έφτασε η ώρα να αποχωριστούμε τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και να επανέλθουμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Κουραστική και άχαρη διαδικασία την οποία όμως μπορούμε να απλοποιήσουμε ακολουθώντας εύκολες και αποτελεσματικές ιδέες οργάνωσης και αποθήκευσης. Το σημαντικό είναι να τακτοποιήσουμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά μας με το σωστό τρόπο ώστε να παραμείνουν τακτοποιημένα και προστατευμένα μέχρι την επόμενη χρονιά.
Αναζητήστε στην αγορά κουτιά, τσάντες και θήκες φύλαξης ανάλογα με τα στολίδια που έχετε αλλά και με τον αποθηκευτικό χώρο που διαθέτετε.


Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αν δεν έχουμε κρατήσει την αρχική του συσκευασία η λύση βρίσκεται σε κάποιο μεγάλο πλαστικό κουτί αποθήκευσης που θα βρούμε στην αγορά


  ή στις ειδικές Christmas Tree Storage Bags που μπορούμε να βρούμε στο ebay (βεβαιωθείτε ότι έχουν τέτοιο μέγεθος ώστε να χωράει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας).

Christmas Tree Storage Bags

 Μια ακόμα λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε μια υφασμάτινη θήκη αποθήκευσης χαλιών.


Λαμπάκια-Φωτάκια-Γιρλάντες και κορδέλες

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να ξεμπερδεύετε με τις ώρες τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και είναι το πιο εκνευριστικό πράγμα που μπορεί να μας συμβεί. Για να αποφύγουμε μια τέτοια κατάσταση όταν έρθει η ώρα να ξεστολίσουμε το δέντρο μας θα πρέπει να τα αποθηκεύσουμε με το σωστό τρόπο. Η λύση είναι να τα τυλίξουμε γύρω από ένα κομμάτι χαρτόνι η να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό ρολό από το χαρτί κουζίνας. Στηρίξτε την αρχή και το τέλος με αυτοκόλλητη ταινία -σελοτέιπ για να μείνουν σταθερά στη θέση τους.



Μπάλες-Στολίδια

Χωρίστε σε κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα, το υλικό, αν έχουν glitter η όχι... και αποθηκεύστε ανάλογα με το πόσο εύθραυστα είναι. Μπορείτε να προμηθευτείτε διαχωριστικά συρταριού όπως αυτά από τα ΙΚΕΑ που θα σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε τα στολίδια σας μέσα σε κουτιά αποθήκευσης.


Πλαστικά ποτηράκια αλλά και αυγοθήκες θα προστατεύσουν τις εύθραυστες γυάλινες μπάλες .


Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σακούλες τροφίμων για να διαχωρίσετε τα πιο ανθεκτικά στολίδια. 



Κεριά

Τα κεριά είναι πολύ εύκολο να καταστραφούν αν δεν τα αποθηκεύσουμε σωστά. Ένας τρόπος να τα προστατεύσουμε είναι να τα τυλίξουμε σε απορροφητικό χαρτί και να τα αποθηκεύσουμε μέσα σε ρολό από χαρτί κουζίνας. Αν το κερί είναι μικρότερο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το ρολό από το χαρτί τουαλέτας. 

Μια άλλη λύση είναι να τα τοποθετήσουμε μέσα σε κάλτσες και να τα αποθηκεύσουμε μέσα σε κάποιο κουτί.


 Φυσικά θα πρέπει να αποφύγετε την αποθήκευση τους κοντά σε πηγές θερμότητας.




Κάντε ένα ξεκαθάρισμα και πετάξτε η καλύτερα χαρίστε ότι δεν σας αρέσει πια.Κρατήστε σημειώσεις. Γράψτε έξω από τα κουτιά τι περιέχουν ώστε να ξέρετε που βρίσκεται το κάθε τι.




και υπομονή...




⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻
Περισσότερες αναρτήσεις στην κατηγορία Tips

Γίνε μέλος στο bl♡g μου

Ακολούθησε με στα social media
⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻



5 σχόλια:

  1. Στεναχωριέμαι.... πάνε τα Χριστούγεννα! Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα μαζέψω και εγώ τα εορταστικά... Ωραίες και χρήσιμες ιδέες... ειδικά τα λαμπάκια θέλουν καλό μάζεμα για να μην χαλάνε και να τα έχουμε.... είναι και λίγο ακριβά για να τα αγοράζουμε συνέχεια! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω ομολογώ ότι δεν έχω μαζέψει τπτ ακόμα.. Αρνούμαι την επιστροφή στην πραγματικότητα.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε και σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!
      Και σε σένα εύχομαι τα καλύτερα με Υγεία και Αγάπη!

      Διαγραφή
  3. Πού βρισκουμε το πλαστικο κουτι αποθηκευσης για το δεντρο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή