photo facebook_zpsnxsc1arf.png    photo instagram_zpspebpfdn1.png    photo twitter_zpsnujg9yn3.png    photo google_zpsbf7dg3b0.png    photo pinterest_zpsldny4jcn.png

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Περιποίηση προσώπου με φυσικά υλικά

Περιποίηση προσώπου με φυσικά υλικά


Για να κάνουμε ένα διάλειμμα από τα χιλιάδες προϊόντα περιποίησης που κυκλοφορούν στην αγορά ή ακόμα και να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευεργετικές ιδιότητες από τα φυσικά υλικά για την περιποίηση του προσώπου μας. Πολλές φορές αποδεικνύονται αποτελεσματικότερα ακόμα και από τα πιο ακριβά καλλυντικά.
Πάμε να δούμε κάποιες φυσικές λύσεις με πολύ απλά υλικά, που έχω δοκιμάσει και σας τις συστήνω. 



Ντεμακιγιάζ ματιών & προσώπου

Αμυγδαλέλαιο ροδόνερο


Το καλύτερο διφασικό ντεμακιγιάζ ματιών, αποτελείται από αμυγδαλέλαιο και ροδόνερο. Ανακατεύουμε σε ένα μπουκαλάκι ίση ποσότητα ροδόνερου και αμυγδαλέλαιου, ανακινούμε και χρησιμοποιούμε με ένα βαμβάκι. Αφαιρεί τέλεια το μακιγιάζ των ματιών και παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη στις βλεφαρίδες.

Για το ντεμακιγιάζ του προσώπου χρησιμοποιούμε επίσης αμυγδαλέλαιο και για να αφαιρέσουμε την περιττή ποσότητα λαδιού σκουπίζουμε με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε ροδόνερο.


Καθαρισμός προσώπου


Αν θέλετε μια φυσική λύση για τον καθαρισμό του προσώπου προτιμήστε το απλό και αγνό πράσινο σαπούνι. Είναι εξαιρετικά ενυδατικό λόγω του ελαιόλαδου και δεν αφήνει το δέρμα αφυδατωμένο. Έχει εξαιρετικές απολυμαντικές ιδιότητες και η φυσική του σύνθεση το καθιστά υποαλλεργικό.


Τόνωση


Δοκιμάστε το ροδόνερο ως τονωτική λοσιόν και θα το λατρέψετε! 



Ενυδάτωση προσώπου & χειλιών 

Ελαια προσώπου

Υπάρχουν πολλά έλαια που προσφέρουν απίστευτη ενυδάτωση στο πρόσωπο όπως έλαιο argan, έλαιο αβοκάντο, έλαιο jojoba, λάδι καρύδας αλλά και πιο απλά όπως αμυγδαλέλαιο και ελαιόλαδο. Προσωπικά έχω δοκιμάσει το λάδι καρύδας και το αμυγδαλέλαιο και με άφησαν αρκετά ικανοποιημένη.

Αν δεν σας αρέσει η λιπαρή υφή εφαρμόστε μικρή ποσότητα μόνο το βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Για την ενυδάτωση των χειλιών έχω αγαπήσει το βούτυρο κακάο, αλλά και το μέλι είναι μια πολύ αποτελεσματική και γλυκιά λύση!

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι η πιο σημαντική και αποτελεσματική συνήθεια, είναι η ενυδάτωση εκ των έσω, καταναλώνοντας άφθονο νερό. 



Πέρα από τη βασική ρουτίνα περιποίησης, 1-2 φορές την εβδομάδα είναι καλό να κάνουμε απολέπιση και μία μάσκα προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το δέρμα μας. 


Απολέπιση


  • με μαγειρική σόδα
Έχει αντιβακτηριδιακή και αντισηπτική δράση και βοηθά στη απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων. Αναμιγνύουμε μαγειρική σόδα με λίγο νερό μέχρι να έχουμε μία πάστα, απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο με απαλές, κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

  • με αλάτι ή ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό κάνοντας απαλό μασάζ για 2-3 λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.


Μάσκα προσώπου



  • με πράσινη άργιλο
Η Πράσινος Άργιλος είναι ιδανική για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται περιστασιακά καθώς έχει τη τάση να μειώνει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας, ειδικά αν έχετε ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα.

Ανακατεύουμε με λίγο νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας αρκετά πηχτός χυλός και εφαρμόζουμε το μείγμα στο πρόσωπό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Μόλις αρχίσει να στεγνώνει θα αισθανθούμε ένα τράβηγμα στο πρόσωπο και καλό είναι σε αυτό το σημείο να ξεπλύνουμε γιατί η παρατεταμένη χρήση της μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα μας. 


Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με ροδόνερο, για καλύτερα αποτελέσματα αλλά και για το υπέροχο άρωμα του….





Αυτά από εμένα…Περιμένω τις δικές σας προτάσεις!



⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻
Περισσότερες αναρτήσεις στην κατηγορία Tips

Γίνε μέλος στο bl♡g μου

Ακολούθησε με στα social media
⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻



22 σχόλια:

  1. Έχω μπουκαλάκια με μισή ποσότητα ροδόνερο ή ανθόνερο και μισή ποσότητα εμφιαλωμένο νερό! Αποφεύγω να πλένω συχνά το πρόσωπο μου με νερό από τη βρύση γιατί νιώθω να το κάνει πιο ξηρό... και έτσι χρησιμοποιώ το μείγμα που σου είπα. Το πράσινο σαπούνι σκέφτομαι να το δοκιμάσω! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σου θα το δοκιμάσω και εγώ. Όσο για το πράσινο σαπούνι το μόνο που με χαλάει είναι η μυρωδιά του αλλά η αίσθηση καθαριότητας που προσφέρει είναι μοναδική!
      Περιμένω εντυπώσεις αν το δοκιμάσεις!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο ποστ... Σίγουρα θα δοκιμάσω πολλά από αυτά :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να δουμε ποτε θα αξιωθώ να παω να παρω ροδονερο!! να σε ρωτησω , η μυρωδια του είναι πολύ εντονη? γτ δε μ πολύ αρεσει νομιζω το τριανταφυλλο στα καλλυντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ ευχάριστο και απαλό το άρωμά του.
      Παίρνω αυτό που βάζουμε στα γλυκά, αν θες δοκίμασε το είναι πολύ οικονομικό.

      Διαγραφή
  4. Nice Inspirations

    FOLLOW my Blog!!! Maybe we can follow each other!!!
    www.rimanerenellamemoria.de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ροδόνερο: αγαπημένο φυσικό καλλυντικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο post! Εμένα το αγαπημένο μου είναι ένα scrub για το πρόσωπο, σε ένα μπωλ προσθέτω μέλι και ζάχαρη και το απλώνω στο πρόσωπο μου με απαλές κινήσεις. Όταν το ξεβγάζω, το πρόσωπο μου είναι καθαρό, λαμπερό και πολύ απαλό! Να το δοκιμάσεις!
    Γιώτα
    pinkdaisyloves.blogspot.com.cy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Γιώτα!
      Θα το δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις ;-)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. υπέροχες ιδέες <3 Άργιλο έτσι χύμα που βρίσκουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!
      Αργιλο μπορείς να βρεις σε φαρμακεία και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα...
      :-)

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα και καλώς σε βρήκα! Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Θα ήθελα να δοκιμάσω πολλά από αυτά! Απλά επειδή είμαι ασχέτη μπορείς να μου πεις ροδόνερο φτιάχνω ή βρίσκω κάπου έτοιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κλειώ!Καλώς ήρθες!
      Το ροδόνερο το βρίσκεις σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και σε βιολογικά προϊόντα.
      :-)

      Διαγραφή
  9. ωραιαα και τα σπιτικαα προιονταα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω σταματήσει να αγοράζω scrub για το σώμα και χρησιμοποιώ ένα σπιτικό με λαδάκι και ζάχαρη, που ενυδατώνει τόσο τέλια το δέρμα μου!! όσο για το διφασικο ντεμακιγιαζ με αμυγδαλέλειο εκτός του ότι αφαιρεί τέλεια το μακιγιάζ, θρέφει και τις βλεφαρίδες!! Χρησιμοποιούμε τόσα χημικά καθημερινά και είναι ωραίο έστω για την περιποίηση του δέρματός μας να προτιμούμε φυσικά προϊόντα!! Πολύ ωραίο το ποστ σου! Φιλάκια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα χημικά στο μακιγιάζ, τουλάχιστον για την περιποίηση υπάρχουν πολλές φυσικές συνταγές! Για το σώμα λατρεύω μια συνταγή που είναι με καφέ, κανέλα και λίγο λαδάκι (βοηθάει και στην κυτταρίτιδα)
      Πολλά φιλιά ♡

      Διαγραφή
  11. Πάντα ψάχνω φυσικούς τρόπου για την περιποίηση του προσώπου και το post σου μου έδωσε πολλές ιδέες! Μπράβο!!

    http://www.studyaboutfashion.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή