photo facebook_zpsnxsc1arf.png    photo instagram_zpspebpfdn1.png    photo twitter_zpsnujg9yn3.png    photo google_zpsbf7dg3b0.png    photo pinterest_zpsldny4jcn.png

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Περιποίηση ποδιών στο σπίτι



Τι κάνετε, πως είστε?

Καλό μήνα να έχουμε!

Με αφορμή δύο πραγματάκια που έλαβα από το ηλεκτρονικό κατάστημα abbeauty, θα σας μιλήσω για τα βήματα που ακολουθώ εγώ στην περιποίηση των ποδιών μου. Ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο, στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, νομίζω είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. Αν δεν έχω την πολυτέλεια χρόνου, ακολουθώ απλά, την παρακάτω διαδικασία μετά το μπάνιο μου.


  • Αφού λοιπόν έχω τελειώσει με το μπάνιο μου, σκουπίζω με μια καθαρή πετσέτα τα πόδια μου και ξεκινάω με απολέπιση. Αν δεν έχω κάποιο προϊόν για πίλινγκ, χρησιμοποιώ λίγο λαδάκι με χοντρό αλάτι ή ζάχαρη.

Αν θέλω κάτι πιο δραστικό για τις φτέρνες μου, μετά το πίλινγκ, θα χρησιμοποιήσω κάποια ελαφρόπετρα και θα τρίψω την περιοχή μέχρι να νιώσω ότι έχουν απομακρυνθεί τα σκληρά σημεία.



Αν οι δικές σας ανάγκες είναι περισσότερες και έχετε σκληρύνσεις και κάλους που σας ταλαιπωρούν, μια τέτοια ράσπα απολέπισης θα σας βοηθήσει και θα σας ανακουφίσει. Είναι μια κεραμική ράσπα απολέπισης κάλων της εταιρείας Parsa, πολύ καλής ποιότητας, απαραίτητο εργαλείο για καταπονημένα πόδια. 


  • Καθαρίζω με λίγο σαπούνι, για να φύγει η περίσσια λιπαρότητα από το λαδάκι που χρησιμοποίησα για το πίλινγκ και σκουπίζω τα πόδια μου με μια πετσέτα.


  • Αφού έχουν στεγνώσει εντελώς, απλώνω μια κρέμα περιποίησης. Η κρέμα Dulgon, είναι ιδανική για σκασμένα, άγρια και πολύ ξηρά δέρματα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ουρία 25%, ενυδατώνει και ανακουφίζει τα επώδυνα σκασμένα δέρματα. Περιέχει επίσης γλυκερίνη και πανθενόλη. Την εφαρμόζουμε δύο φορές την ημέρα στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Την εταιρεία dulgon, τη βρίσκουμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα abbeauty, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων περιποίησης ποδιών, υψηλής ποιότητας, σε πολύ προσιτές τιμές. 

Αν δεν έχω κάποιο προϊόν για ενυδάτωση των ποδιών , μου αρέσει να χρησιμοποιώ είτε κάποια κεραλοιφή, είτε βαζελίνη που κάνουν απίστευτα απαλά τα πόδια μου.



  • Τέλος φοράω αυτές τις βαμβακερές καλτσούλες και αφήνω έτσι όλη νύχτα, για να πετύχω τη μέγιστη ενυδάτωση. Tις έχω χρόνια και αν θυμάμαι καλά ήταν από Avon.



Αυτά ήταν τα βήματα που ακολουθώ για μια σχεδόν επαγγελματική περιποίηση στο σπίτι και πραγματικά θεωρώ πολύ σημαντικό να αφιερώνω λίγο χρόνο σε αυτή τη διαδικασία. Με χαλαρώνει και με ξεκουράζει .


Εσείς ποια βήματα ακολουθείται για την περιποίηση των ποδιών;

⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻
Περισσότερες αναρτήσεις στην κατηγορία Tips

Γίνε μέλος στο bl♡g μου

Ακολούθησε με στα social media

⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻


8 σχόλια:

  1. Τι τέλεια η περιποίηση που κάνεις στα πόδια σου!!Υπέροχη η ανάρτηση σου,δυστυχώς εγώ μόνο κρέμα βάζω,γενικά ψιλο-βαριέμαι αυτή την διαδικασία,αλλά είναι και αυτή εξίσου σημαντική.Οι καλτσούλες πολύ χαριτωμένες <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ ❤️
      Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να αφιερώνω περισσότερο χρόνο σε αυτή τη διαδικασία, γιατί στα πόδια μας συσσωρεύεται όλη η κούραση της ημέρας.

      Διαγραφή
  2. ειναι οντως πολυ σημαντικο να περιποιούμαστε τα ακρα μας......Φιλιά πολλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς! Αξίζει να αφιερώσουμε έστω 2-3 λεπτά μετά το μπάνιο μας.
      Φιλάκια 😻

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφη και ολοκληρωμένη η διαδικασία που ακολουθείς!Την κεραλοιφή την αγαπώ σίγουρα θα την δοκιμάσω και για την χρήση που προτείνεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κεραλοιφη κάνει θαύματα στο δέρμα και για σκασμενες φτέρνες είναι βάλσαμο😃

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο Post. Πολύ ωραία περιποίηση για τα πόδια. Εγώ νομίζω ότι το τελευταίο διάστημα τα έχω αφήσει στην τύχη τους. Ωραία προϊόντα έχει αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει καταπληκτικά προϊόντα Βασιλική μου!
      Και τεράστια ποικιλία για όλες τις ανάγκες 😃

      Διαγραφή