photo facebook_zpsnxsc1arf.png    photo instagram_zpspebpfdn1.png    photo twitter_zpsnujg9yn3.png    photo google_zpsbf7dg3b0.png    photo pinterest_zpsldny4jcn.png

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Οργάνωση των διακοπών




Η οργάνωση των διακοπών είναι πάντα μια ευχάριστη διαδικασία και με τα σωστά βήματα και κάποια χρήσιμα εργαλεία που μας παρέχει το διαδίκτυο μπορεί να γίνει και πολύ εύκολη.
Πάμε να δούμε τα βήματα που ακολουθώ εγώ για να πετύχω όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές για το ταξίδι μου και τη διαμονή στον προορισμό που θα επιλέξω να περάσω τις καλοκαιρινές μου διακοπές.




Αρχικά θα πρέπει να ορίσουμε το budget δηλαδή πόσα χρήματα έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε για τις διακοπές μας. Από αυτό θα κριθεί το στυλ των διακοπών (π.χ. κάμπινγκ), το διάστημα,αν δηλαδή καταλήξουμε σε ολιγοήμερες η όχι διακοπές, αλλά σίγουρα και ο προορισμός που θα επιλέξουμε.






Συνεχίζουμε με τις ημερομηνίες που θα επιλέξουμε για τις διακοπές μας. Όσο νωρίτερα καταλήξουμε στις ημερομηνίες τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε για να κάνουμε την έρευνά μας και να εκμεταλλευτούμε διάφορες προσφορές και σε εισιτήρια άλλα και για τη διαμονή. Οι τιμές στα ξενοδοχεία αλλάζουν ανάλογα με την περίοδο (χαμηλή-μεσαία-υψηλή) και μπορεί τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο, στο ίδιο ξενοδοχείο, να πετύχετε τιμή έως και 50% φθηνότερα σε σχέση με τον Αύγουστο που θεωρείται υψηλή περίοδος. Πολλοί επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους σε χαμηλές περιόδους, για να αποφύγουν την πολυκοσμία, την ταλαιπωρία στους δρόμους και φυσικά να κάνουν πιο οικονομικές διακοπές.



Ο προορισμός...Στη χώρα που ζούμε, οι επιλογές, ευτυχώς, είναι πολλές! Σίγουρα όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον ιδανικό προορισμό αλλά καλό είναι να ορίσουμε και 2-3 εναλλακτικούς γιατί πολλές φορές αυτό που έχουμε στο μυαλό μας στην πορεία της έρευνας αποδεικνύεται ασύμφορο, απρόσιτο η απλά δεν ικανοποιεί τα θέλω και τις ανάγκες μας. Ανάλογα με το τι είδους διακοπές θέλουμε να κάνουμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μας λύσει πολλές απορίες. Πάντα αναζητώ και συμβουλεύομαι τις κριτικές και τα σχόλια ταξιδιωτών που μοιράζονται τις εντυπώσεις τους για τα μέρη που έχουν επισκεφθεί. Προσωπικά έχω ξεχωρίσει το tripadvisor και το travelstories όπου βρίσκω σχόλια και αξιολογήσεις για διάφορους προορισμούς, καταλύματα, εστιατόρια, αξιοθέατα κτλ.





Αφού έχουμε ορίσει το budget και τις ημερομηνίες και έχουμε καταλήξει στον προορισμό, το επόμενο βήμα είναι η μεταφορά και η διαμονή.

Αν έχουμε επιλέξει κάποιο κοντινό προορισμό ταξιδεύουμε με το αυτοκίνητό μας ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς 
(λεωφορείο,τρένο κτλ.). 


Στην περίπτωση του αυτοκινήτου ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι το apostaseis.gr με το οποίο μπορούμε να υπολογίσουμε την απόσταση μεταξύ δύο σημείων με αναλυτικές οδηγίες για το πως θα φτάσουμε στον προορισμό μας. Για τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς μια αναζήτηση στο google θα μας λύσει τις απορίες σχετικά με τα δρομολόγια και τις τιμές των εισιτηρίων.



Για πιο μακρινούς προορισμούς αλλά και για τα νησιά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε για τη μεταφορά μας πλοίο η αεροπλάνο.



Για τα αεροπορικά εισιτήρια ισχύει το <<όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα>> καθώς οι τιμές αλλάζουν συνεχώς και μπορείτε να πετύχετε πολύ καλές προσφορές αν φροντίσετε να τα κλείσετε αρκετό διάστημα νωρίτερα. 






✈ Σύμφωνα με έρευνες το ιδανικότερο διάστημα για να πετύχετε την καλύτερη τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια είναι, κατά μέσο όρο, 54 ημέρες πριν.


Για να κάνετε αναζήτηση και κράτηση των εισιτηρίων σας μπορείτε να επισκεφθείτε είτε τις επίσημες ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών


είτε σε sites όπως τα
               travelplanet24 (& ακτοπλοϊκά)
                 airtickets ( & ακτοπλοϊκά)
                 petas ( & ακτοπλοϊκά)

Ένα site που μου φάνηκε επίσης πολύ χρήσιμο είναι το skyscanner μια μηχανή σύγκρισης τιμών κάτι σαν το skroutz, αλλά για αεροπορικά εισιτήρια. Συμπληρώνετε τον προορισμό που θέλετε να ταξιδέψετε και τις ημερομηνίες, και σας εμφανίζει διάφορες τιμές ξεκινώντας από τη χαμηλότερη ανάμεσα σε ταξιδιωτικά πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες. Επιλέγετε την προσφορά που σας ενδιαφέρει και μεταφέρεστε κατευθείαν στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας/ταξιδιωτικού πρακτορείου για να ολοκληρώσετε την κράτησή σας.


Για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εκτός από τα παραπάνω site μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας και στα:





Η διαμονή είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην οργάνωση των διακοπών και χρειάζεται μια καλή έρευνα για να βρείτε κάποια συμφέρουσα λύση. Οι επιλογές είναι ανάμεσα σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, studios, διαμερίσματα, πανσιόν ή αν ενδιαφέρεστε για low budget διακοπές υπάρχει και η λύση του κάμπινγκ.


Το πιο γνωστό και διαδεδομένο site κρατήσεων καταλυμάτων είναι το booking και προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές. Σε πολλές περιπτώσεις σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις την κράτηση σου χωρίς προπληρωμή (πληρώνετε στο κατάλυμα) και με δωρεάν ακύρωση μέχρι και λίγες μέρες πριν την ημερομηνία άφιξης στο κατάλυμα.



Ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο είναι και η trivago μια μηχανή σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών.






Η άλλη λύση είναι να κάνετε αναζήτηση για ξενοδοχεία δωμάτια κτλ. στο google και είτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email είτε τηλεφωνικά για να σας ενημερώσουν για διαθεσιμότητα και τιμές.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε προσφορές ξενοδοχείων σε κάποιο τουριστικό site όπως τα




∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼
Αυτές ήταν οι συμβουλές μου για την οργάνωση των διακοπών, ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμες, και φυσικά περιμένω και τις δικές σας προτάσεις!


⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻
Περισσότερες αναρτήσεις στην κατηγορία Tips

Γίνε μέλος στο bl♡g μου

Ακολούθησε με στα social media
⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻


8 σχόλια:

  1. Εμεις φετος θα παμε στις αυλιδες!! :'(
    εσεις που θα πατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο ποστ! Εγω φέτος είμαι μόνο για χαλκιδικη. Το budget είναι μείον. Χιχι φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμο ποστ, ειδικά για εμάς που είμαστε τελευταίας στιγμής!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδανικό είναι να έχεις αρκετό χρόνο για έρευνα ώστε να εκμεταλλευτείς διάφορες προσφορές :)
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμο το ποστ! Συνηθως κανονίζω τις διακοπες και τα εισιτήρια 3-4 μήνες πριν και πετυχαίνω πολυ καλές τιμες!! Η Ελλάδα είναι πανέμορφη και λατρεύω ελληνικά νησιά!!! Διακοπές σε ελληνικό νησί είναι οι καλύτερες διακοπές για το καλοκαίρι! Φιλια!

    Γιώτα
    PinkDaisyLoves

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανέμορφα τα ελληνικά νησιά και οι επιλογές πολλές!
      Στο μυαλό μου έχω και την Κύπρο σαν ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές και εύχομαι στο μέλλον να καταφέρω να την επισκεφτώ :)

      Διαγραφή